FMI: Autorităţile trebuie să folosească toate instrumentele disponibile pentru a stimula economia

Postat la 09 septembrie 2011 18 afişări

Autorităţile din economiile avansate ar trebui să folosească toate instrumentele necesare pentru a stimula creşterea economică, a declarat, vineri, directorul general al fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde.

Lagarde a cerut, într-un discurs susţinut la Londra, acţiuni ferme pentru a depăşi o "fază nouă şi periculoasă" a economiei mondiale. Directorul Fondului a apreciat planul de 447 de milioane de dolari anunţat de preşedinţia americană pentru stimularea economiei şi a pieţei muncii. Ţările care se confruntă cu presiuni din partea pieţelor financiare trebuie să continue procesul de consolidare fiscală, în timp ce în restul statelor astfel de măsuri ar putea fi introduse mai lent. Factorii de decizie din domeniul economic trebuie să acţioneze "urgent şi hotărât" pentru a sprijini economia mondială, a adăugat oficialul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
autoritati,
instrumente,
stimulare,
economie
/actualitate/fmi-autoritatile-trebuie-sa-foloseasca-toate-instrumentele-disponibile-pentru-a-stimula-economia-8719428
8719428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.