FMI a aprobat un plan de ajutorare a Ucrainei în valoare de 17 miliarde de dolari

Postat la 01 mai 2014 31 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat miercuri un plan de ajutorare pe doi ani a Ucrainei în valoare de 17 miliarde de dolari.

FMI a aprobat un plan de ajutorare a Ucrainei în valoare de 17 miliarde de dolari

 Consiliul de Adminitraţie al FMI, care reprezintă toate cele 188 de state membre, a aprobat deblocarea "cât mai curând" pentru Ucraina, ameninţată cu falimentul şi fragilizată de o insurecţie prorusă în estul ţării, a unui prim împrumut în valoare de 3,2 miliarde de dolari. Acest împrumut ar trebui să acopere datoria la gaze a Ucrainei faţă de Rusia.

Totodată, acest demers oferă şi altor donatori, precum Uniunea Europeană şi Banca Mondială, posibilitatea de a contribui la planul de salvare, estimat să ajungă la 27 de miliarde de dolari.

Următoarele împrumuturi ale FMI vor fi acordate în etape şi cu condiţia aplicării de către Kiev a unui program de austeritate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fmi-a-aprobat-un-plan-de-ajutorare-a-ucrainei-in-valoare-de-17-miliarde-de-dolari-12561783
12561783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.