Florin Roman, amendament ca parlamentarii să nu mai primească bani dacă îşi prelungesc mandatul

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 octombrie 2020 36 afişări

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a depus un amendament potrivit căruia, dacă parlamentarii îşi prelungesc mandatul după 20 decembrie, nu mai primesc bani pentru diurnă, indemnizaţie sau alte cheltuieli.

Florin Roman, amendament ca parlamentarii să nu mai primească bani dacă îşi prelungesc mandatul

Potrivit amendamentului depus de Florin Roman, „începând cu data de 21 decembrie 2019 şi până la data întrunirii legale a Camerelor nou-alese, deputaţii şi senatorii al căror mandat a fost prelungit nu beneficiază de drepturile prevăzute de art.41, art.42, art.44 şi art.45 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, cu modificările şi completările ulterioare”.

El motivează că, potrivit art.63 din Constituţia României, Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani.

„Aceste termen se împlineşte de drept la data de 21 decembrie 2020, motiv pentru care propunem ca în situaţia prelungirii mandatelor până în luna martie 2021, deputaţii şi senatorii să nu beneficieze de următoarele drepturi financiare prevăzute prin Statutul deputaţilor şi al senatorilor: diurna de deplasare şi cheltuielile de cazare (art.41); dreptul la indemnizaţie (art.42); dreptul la cheltuieli de protocol (art.44); dreptul la transport (art.45). Mai mult decât atât, suspendarea acordării drepturilor financiare în perioada 21 decembrie 2019 – martie 2021 ar da credibilitate iniţiatorilor legii, în sensul în care nu au propus amânarea datei alegerilor pentru a beneficia încă 3 luni de aceste drepturi financiare”, afirmă Roman.

Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea Senatului, iniţiat de deputatul Adrian Dohotaru (ex-USR) data alegerilor pentru Senat si Camera Deputaţilor, organizate ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, se stabileşte în ziua de duminică, 14 martie 2021.

Guvernul a decis ca data alegerilor să fie 6 decembrie 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roman,
indemnizaţii,
parlamentari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.