Florin Roman, amendament ca parlamentarii să nu mai primească bani dacă îşi prelungesc mandatul

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 octombrie 2020 29 afişări

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a depus un amendament potrivit căruia, dacă parlamentarii îşi prelungesc mandatul după 20 decembrie, nu mai primesc bani pentru diurnă, indemnizaţie sau alte cheltuieli.

Florin Roman, amendament ca parlamentarii să nu mai primească bani dacă îşi prelungesc mandatul

Potrivit amendamentului depus de Florin Roman, „începând cu data de 21 decembrie 2019 şi până la data întrunirii legale a Camerelor nou-alese, deputaţii şi senatorii al căror mandat a fost prelungit nu beneficiază de drepturile prevăzute de art.41, art.42, art.44 şi art.45 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, cu modificările şi completările ulterioare”.

El motivează că, potrivit art.63 din Constituţia României, Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani.

„Aceste termen se împlineşte de drept la data de 21 decembrie 2020, motiv pentru care propunem ca în situaţia prelungirii mandatelor până în luna martie 2021, deputaţii şi senatorii să nu beneficieze de următoarele drepturi financiare prevăzute prin Statutul deputaţilor şi al senatorilor: diurna de deplasare şi cheltuielile de cazare (art.41); dreptul la indemnizaţie (art.42); dreptul la cheltuieli de protocol (art.44); dreptul la transport (art.45). Mai mult decât atât, suspendarea acordării drepturilor financiare în perioada 21 decembrie 2019 – martie 2021 ar da credibilitate iniţiatorilor legii, în sensul în care nu au propus amânarea datei alegerilor pentru a beneficia încă 3 luni de aceste drepturi financiare”, afirmă Roman.

Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea Senatului, iniţiat de deputatul Adrian Dohotaru (ex-USR) data alegerilor pentru Senat si Camera Deputaţilor, organizate ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, se stabileşte în ziua de duminică, 14 martie 2021.

Guvernul a decis ca data alegerilor să fie 6 decembrie 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roman,
indemnizaţii,
parlamentari

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”, dar ar putea exista efecte pe termen scurt asupra sănătăţii. Reglementarea propusă de Benjamin Franklin în 1784 Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”, dar ar putea exista efecte pe termen scurt asupra sănătăţii. Reglementarea propusă de Benjamin Franklin în 1784
Ludovic Orban a anunţat că ia în considerare restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza epidemiei de SARS-CoV-2
MonitorulApararii
Ministrul Apărării despre lupta contra pandemiei: s-au efectuat peste 100.000 de misiuni, s-au cheltuit peste 53 milioane de euro Ministrul Apărării despre lupta contra pandemiei: s-au efectuat peste 100.000 de misiuni, s-au cheltuit peste 53 milioane de euro
Trump anunţă un acord istoric între Israel şi Sudan
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.