Fitch a retrogradat Grecia de la "risc substanţial" la "default inevitabil"

Postat la 22 februarie 2012 10 afişări

Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat calificativul pentru credite pe termen lung al Greciei de la "CCC", echivalent cu un "risc substanţial", la "C", reprezentând un nivel excepţional de risc şi perspectiva unui "default inevitabil", ca urmare a anunţării preschimbării de obligaţiuni.

Calificativul pentru credite pe termen scurt a fost confirmat la "C", se arată într-un comunicat al Fitch. Retrogradarea Greciei urmează anunţului miniştrilor de finanţe din zona euro referitor la implicarea sectorului privat în restructurarea datoriilor statului elen şi prezentarea termenilor preschimbării de obligaţiuni guvernamentale elene. Scăderea ratingului este conformă cu anunţul din iunie anul trecut al Fitch privind abordarea preschimbării de obligaţiuni suverane. Autorităţile elene şi creditorii privaţi au ajuns la un acord pentru reducerea îndatorării Greciei, prin asumarea de către deţinătorii privaţi de obligaţiuni a unei pierderi de 53,5% din valoarea nominală a titlurilor deţinute. Detaliile furnizate ulterior de statul elen au confirmat intenţia de a introduce clauze pentru impactul colectiv al acordului în privinţa obligaţiunilor aflate sub incidenţa legilor din Grecia.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
fitch,
default,
faliment,
reactii
/actualitate/fitch-a-retrogradat-grecia-de-la-risc-substantial-la-default-inevitabil-9328136
9328136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.