Fitch a retrogradat China din cauza expansiunii prea rapide a creditării

Postat la 10 aprilie 2013 19 afişări

Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat cu o treaptă ratingul pentru împrumuturi în monedă locală al Chinei, de la "AA-" la "A+", din cauza riscurilor financiare rezultate din expansiunea rapidă a creditării şi a sectorului nebancar de intermediere financiară.

Fitch a retrogradat China din cauza expansiunii prea rapide a creditării

 Perspectiva ratingului Chinei este stabilă, potrivit CNBC.

China a înregistrat o creştere accelerată a creditării în urma pachetului de stimulare economică introdus în 2008-2009 în contextul crizei globale.

Finanţarea venită din credite bancare are o pondere în scădere pe piaţa din China, notează Fitch.

"Proliferarea altor forme de credit, în afara celor bancare, reprezintă o sursă de risc din perspectiva stabilităţii financiare", potrivit agenţiei de rating.

Autorităţile au arătat în ultima perioadă o îngrijorare tot mai mare în privinţa activităţii de creditare nereglementată (shadow banking), iar instituţia de supraveghere a cerut băncilor să verifice mai riguros activele unor produse de administrare a averii, astfel încât să evite posibile riscuri pentru sistemul financiar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fitch-a-retrogradat-china-din-cauza-expansiunii-prea-rapide-a-creditarii-10729580
10729580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.