Fiscul trece printr-o restructurare agresivă. 2.000 de posturi desfiinţate peste noapte, deşi ANAF e în criză de personal

Postat la 05 februarie 2020 501 afişări

Guvernul operează în forţă restructurarea ANAF, o măsură contestată de sindicatele din Ministerul Finanţelor Publice. Potrivit unui OUG adoptat marţi seara, peste 2.000 de posturi din Fisc dispar, asta în condiţiile în care direcţii importante ale ANAF se confruntă cu o criză acută de personal.

Fiscul trece printr-o restructurare agresivă. 2.000 de posturi desfiinţate peste noapte, deşi ANAF e în criză de personal

Guvernul Orban a adoptat, în şedinţa maraton de marţi seara, o Ordonanţă de Urgenţă pentru reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care prevede reducerea structurii de personal cu peste 2.000 de posturi şi eliminarea a 35 de posturi de conducere. Anunţul a fost făcut de Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului.

Potrivit proiectului de ordonanţă, procesul de restructurare de la ANAF presupune şi reducerea numărului de vicepreşedinţi de la patru la trei, iar Direcţia Generală Antifraudă (DGAF) va fi reorganizată şi ea.

Reducerea numărului de vicepreşedinţi este motivată de nevoia de eficientizare a procesului decizional şi pentru diminuarea costurilor operaţionale.

În prezent, cei patru vicepreşedinţi  ai ANAF coordonează patru mari arii de activitate ale agenţiei: vama, antifrauda fiscală, colectarea şi inspecţia fiscală. Proiectul de lege propus de Finanţe prevede comasarea atribuţiilor legate de antifraudă fiscală şi inspecţie fiscală sub un singur vicepreşedinte.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
posturi,
personal,
restructurare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.