Finantarile acordate prin Raiffeisen Leasing au crescut anul trecut de cinci ori

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 11 aprilie 2011 49 afişări

Raiffeisen Leasing a finantat anul trecut bunuri in valoare totala de 53 milioane euro, in crestere cu 500% fata de 2009, ceea ce o situeaza pe locul 7 in topul companiilor de leasing, fata de locul 14 in anul precedent, cu o cota de piata de 4,7%.

Profitul net inregistrat pe grup a fost de 1,9 milioane de euro, din care aproape 900.000 de euro au fost realizati de catre Raiffeisen Leasing, iar restul de celelalte doua companii cu rezultate consolidate in cadrul grupului, respectiv Raiffeisen Broker Asigurare-Reasigurare si Raiffeisen Leasing Moldova.

In acelasi timp insa, portofoliul companiei a scazut de la 203 la 158 de milioane de euro, iar ponderea leasingului auto a crescut pe seama scaderii leasingului imobiliar. Concret, portofoliul era impartit intre echipamente (14%, fata de 15% in 2009), vehicule (74%, fata de 67%) si imobiliare (12%, fata de 18%). echipamentele reprezentand 41%, vehiculele comerciale si autoturismele 47%, iar leasingul imobiliar 12% din portofoliu. Produsul de leasing a fost integrat in gama de produse a Raiffeisen Bank, forta de vanzare a bancii avand o contributie de 33% in totalul de contracte de leasing financiar incheiate.

Raiffeisen Leasing a continuat strategia de curatare si stabilizare a portofoliului, concentrandu-se pe reducerea stocului de bunuri reposedate, care la sfarsitul anului era de 95 de active, insa pe ansamblu activitatea de recuperare si vanzare a acestor bunuri a scazut. Compania afiseaza o abordare echilibrata din acest punct de vedere: "Suntem interesati sa gasim in mod responsabil, impreuna cu clientii solutii de finantare care sa asigure continuitate activitatii derulate. Suntem deschisi sa oferim sprijin companiilor care au o viziune si o strategie foarte clara a afacerii pe care o administreaza, un plan de business concret si viabil, experienta si management de calitate", a afirmat Felix Daniliuc, director general al Raiffeisen Leasing.

Pentru 2011, Raiffeisen Leasing are ca prioritate continuarea strategiei de reposesii si remarketing, imbunatatirea activitatii de colectare si cresterea volumelor nou finantate, in special in domeniul echipamentelor medicale, al infrastructurii si al agriculturii.

Raiffeisen Leasing este membra a grupului financiar austriac Raiffeisen si activeaza pe piata romaneasca din 2002. Clientii sunt, in principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii multinationale si municipalitati. Compania are acoperire nationala, fiind prezenta in 12 mari orase din Romania. Finantarea in leasing este accesibila prin toate agentiile Raiffeisen Bank.

Cea mai mare companie de leasing de pe piata romaneasca este UniCredit Leasing, cu o valoare a finantarilor de 226 mil. euro in 2010, urmata de BRD Sogelease, Porsche Leasing si Volksbank Leasing.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/finantarile-acordate-prin-raiffeisen-leasing-au-crescut-anul-trecut-de-cinci-ori-8147382
8147382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.