Financial Times: România ar trebui să inverseze "obsesia" anticorupţie; politicienii care abuzează de putere se autoînfrâng

Postat la 02 februarie 2017 426 afişări

Guvernul României este de felicitat pentru inversarea a ceea ce a devenit "o obsesie naţională privind corupţia", iar dacă politicieni ar profita de aceste măsuri ar comite un "abuz de putere" cu efectul "autoînfrângerii", afirmă editorialistul FT Nick Kochan, cerând norme etice pentru investitori.

Financial Times: România ar trebui să inverseze "obsesia" anticorupţie; politicienii care abuzează de putere se autoînfrâng

"Cei 250.000 de protestatari de pe străzile Bucureştiului s-ar putea să nu salute acest lucru, dar noul Guvern al României este de felicitat pentru inversarea a ceea ce a devenit o obsesie naţională privind corupţia", comentează Nick Kochan într-un editorial publicat în cotidianul Financial Times intitulat "Măsurile din România în sensul dezincriminării sunt de salutat".

"Anunţul potrivit căruia se intenţionează dezincriminarea unor forme de abuz în funcţie, graţierea a aproximativ 3.000 de persoane condamnate pentru acte minore de corupţie - măsurile se referă la persoane care au sustras mai puţin de 50.000 de euro de la stat - şi eliberarea din închisori nu doar că relaxează penitenciarele, dar transmite şi un avertisment zelului excesiv al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)", argumentează editorialistul FT.

"Unii oameni probabil se vor aştepta ca de măsurile în sensul dezincriminării să abuzeze politicieni acuzaţi de corupţie. Dar acesta ar fi un abuz de putere extrem de vizibil, cu efectul autoînfrângerii. De fapt, măsurile permit Guvernului ales de curând să revizuiască abordarea faţă de integritatea funcţiilor publice, în contextul monitorizării internaţionale" a României, subliniază Nick Kochan.

Cittii mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.