Financial Times: Reformarea sistemului politic şi juridic, testul noului Guvern de la Bucureşti

Postat la 09 februarie 2012 10 afişări

Refacerea încrederii necesită eforturi profunde de reformare a sistemului politic şi juridic, perceput drept clientelar şi corupt la 20 de ani de la căderea lui Ceauşescu, şi nu doar înlocuirea unor miniştri cu politicieni tineri, comentează Financial Times în editorialul "Testul Bucureştiului".

Editorialul porneşte de la afirmaţia premierului desemnat Mihai Răzvan Ungureanu că va conduce un Guvern care merită încrederea publică, notând că acesta a înlocuit o parte a vechii coaliţii guvernamentale, şi anume miniştrii principalului partid al coaliţiei, cu politicieni tineri. Predecesorul lui Ungureanu, Emil Boc, a "căzut" în urma protestelor care au cuprins România în ultimele săptămâni şi care i-au luat pe politicieni prin surprindere, notează FT. Acestea au fost alimentate în parte de frustrarea faţă de programul de austeritate adoptat în schimbul unui împrumut de 20 de miliarde de euro de la FMI şi UE, a doua cea mai săracă ţară din UE fiind afectată dur şi de o reducere a salariilor cu două cifre, scrie editorialistul.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financial times,
guvern,
test,
reformare
/actualitate/financial-times-reformarea-sistemului-politic-si-juridic-testul-noului-guvern-de-la-bucuresti-9219148
9219148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.