Financial Times, despre lupta pentru putere din România: Prada este a învingătorului

Autor: George Toader Postat la 12 iulie 2012 10 afişări

UE are o nouă formă de contagiune faţă de care să îşi facă griji, şi anume practici antidemocratice în noi state membre, foste comuniste, ca Ungaria şi, acum, România, unde Guvernul luptă pentru putere cu preşedintele, iar Constituţia riscă să fie călcată în picioare, comentează Financial Times.

Într-un editorial intitulat cu un joc de cuvinte "To Victor the spoils" ("Prada este a învingătorului"), Financial Times (FT) atarge atenţia asupra luptei pentru putere dintre Guvernul de la Bucureşti şi preşedinţie, în urma căruia preşedintele riscă să fie demis prin referendum, avertizând că modul în care s-a comportat Executivul României reprezintă un pericol atât pentru ţară, cât şi pentru alte state.

"Premierul (român) Victor Ponta nu este făcut din aluatul provocator din care este făcut ungurul de dreapta Viktor Orban", apreciază publicaţia. "Dar există asemănări tulburătoare între metodele pe care coaliţia sa de centru-stânga le-a utilizat pentru a-şi consolida puterea după ce i s-a cerut să preia conducerea în urma prăbuşirii Guvernului de centru-dreapta în aprilie", continuă aceasta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Financial Times,
Prada,
România,
lupta
/actualitate/financial-times-despre-lupta-pentru-putere-din-romania-prada-este-a-invingatorului-9850324
9850324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.