Finala UEFA Champions League: Rolul Germaniei în economia mondială şi fotbal

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 25 mai 2013 153 afişări

Germania ocupă locul patru între economiile lumii, cu un PIB de 3.400 miliarde de dolari în 2012, şi este cea mai mare economie europeană.

Finala UEFA Champions League: Rolul Germaniei în economia mondială şi fotbal

Germania ocupă locul patru între economiile lumii, cu un PIB de 3.400 miliarde de dolari în 2012, şi este cea mai mare economie europeană. Cu toate acestea, Germania se plasează doar pe poziţia 21 la nivel mondial din punct de vedere al PIB-ului per capita, de 41.513 dolari. Spre comparaţie, România are un PIB per capita de 7.935 dolari. În cea mai bogată ţară din lume, Luxemburg, indicatorul se ridică la 107.206 dolari.

Germania pentru România

Germania ocupă locul trei la investiţii directe în România, cu un sold de 6,3 miliarde euro la sfârşitul anului 2011, sau 11,4% din total. Pe primele locuri sunt Olanda şi Austria.

Germania este principala destinaţie a exporturilor româneşti, atrăgând 18,6% din acestea anul trecut. Exporturile au însumat 8,3 miliarde euro. Germania este, de asemenea, principala sursă de importuri pentru România, acoperind 17,4% din total în 2012. Importurile s-au situat la 9,5 miliarde euro.

La începutul anului trecut în România erau înregistrate 18.884 de firme şi companii germane - locul doi după Italia – reprezentând peste 10% din totalul societăţilor cu capital străin. Printre marile companii germane prezente în România figurează Kaufland, liderulul reţelelor de retail alimentar, Metro (retail), Lidl (retail), Rewe (retail şi turism), E.On (energie) şi Continental (piese auto).

Cititi aici continuarea

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Germania,
fotbal,
economii
/actualitate/finala-uefa-champions-league-rolul-germaniei-in-economia-mondiala-si-fotbal-10901024
10901024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.