Fiindcă aşa a vrut Obama (VIDEO)

Postat la 21 aprilie 2012 11 afişări

Americanul de origine sud-coreeană Jim Yong Kim, doctor în medicină şi antropologie, nominalizat de preşedintele Barack Obama pentru preşedinţia Băncii Mondiale, s-a impus ca viitorul succesor al lui Robert Zoellick la conducerea instituţiei.

Economişti din SUA până în Africa de Sud au criticat desemnarea lui Kim, preşedintele Colegiului Dartmouth din New Hampshire, atât din cauza procesului netransparent de alegere, cât şi din cauza lipsei lui de competenţe financiare în raport cu contracandidaţii lui din economii emergente, ministrul de finanţe al Nigeriei şi fostul ministru de finanţe al Columbiei.

Ca fost şef al departamentului de combatere a HIV/SIDA în cadrul OMS, Kim are o experienţă în politici sociale suficientă pentru a alimenta supoziţiile că îşi va continua la Banca Mondială eforturile de ameliorare a situaţiei diverselor grupuri defavorizate de populaţie din ţările cliente ale băncii.

Kim va prelua funcţia în iulie şi va avea un mandat de cinci ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fiindca-asa-a-vrut-obama-video-9555991
9555991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.