Fie că vrea, fie că nu vrea, industria bancară are nevoie de reformă, iar una din schimbări trebuie să vină în stabilirea Euribor, dobânda de referinţă pentru creditele în euro

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 11 ianuarie 2013 17 afişări

Bancherii au devenit prea aroganţi şi a venit timpul ca industria să se schimbe, este o recunoaştere venită din partea unui manager de top al UBS, una dintre cele mai mari bănci din lume, implicată într-un scandal monstru legat de manipularea dobânzilor de referinţă internaţională.

Bancherii au devenit prea aroganţi şi a venit timpul ca industria să se schimbe, este o recunoaştere venită din partea unui manager de top al UBS, una dintre cele mai mari bănci din lume, implicată într-un scandal monstru legat de manipularea dobânzilor de referinţă internaţională. Iar, fie că vrea sau nu vrea, industria bancară măcinată de criză se schimbă, provocând la rândul ei schimbări. Una va veni cu siguranţă în modul în care se stabileşte Euriborul, referinţa pentru dobânzile împrumuturilor în euro. Criza din Europa a adus un exod al băncilor din comitetul care coordonează stabilirea dobânzilor Euribor. Raiffeisen, instituţia de credit care s-a retras cel mai recent, îşi motivează decizia prin faptul că afacerile cu credite interbancare au devenit "mai puţin semnificative" pentru grupul financiar austriac. Printre băncile care au plecat figurează Citi şi Rabobank. În total, comitetul Euribor-EBF a mai rămas cu 39 de membri din 44, câţi erau anul trecut. Erste, o altă bancă austriacă, a anunţat că îşi reconsideră statutul de membru al comitetului.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fie-ca-vrea-fie-ca-nu-vrea-industria-bancara-are-nevoie-de-reforma-iar-una-din-schimbari-trebuie-sa-vina-in-stabilirea-euribor-dobanda-de-referinta-pentru-creditele-in-euro-10452406
10452406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.