Fermierii vor primi garanţii, după ce FNGCIMM a încheiat cu Eximbank două convenţii de lucru

Postat la 22 mai 2019 43 afişări

FNGCIMM a încheiat două convenţii de lucru cu EXIMBANK în vederea acordării de garanţi,i în bază OUG 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor, pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul producţiei vegetale, zootehnice şi acvaculturii.

Fermierii vor primi garanţii, după ce FNGCIMM a încheiat cu Eximbank două convenţii de lucru

FNGCIMM va garanta în procent de până la 80% din valoare, cel mult 2.400.000 de euro, creditele acordate de către instituţiile finanţatoare beneficiarilor eligibili, care desfăşoară activităţi în domeniul agricol, vegetal, zootehnic sau al acvaculturii sau care derulează proiecte de investiţii cu finanţare prin PNDR 2014-2020 şi POPAM 2014-2020. Garanţia se obţine la solicitarea băncii, în bază unei finanţări aprobate.

Până în prezent, FNGCIMM a semnat Convenţii de lucru pentru acordarea garanţiilor în bază OUG 43/2013 cu patru bănci, respectiv: Libră Internet Bank, First Bank, OTP Bank România şi EximBank.

Beneficiarii eligibili pentru acest mecanism de garantare sunt fermieri persoane fizice sau juridice, care desfăşoară activităţi în domeniul agricol vegetal/zootehnic sau al acvaculturii respectiv.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fngcimm,
eximbank,
fermieri,
incheiere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.