FELICITĂRI! Liceeni din România, pe locul I la Campionatul Internaţional de Robotică. NASA, cu ochii pe ei

Postat la 22 februarie 2018 315 afişări

Echipa de robotică “Auto-vortex România”, formată din 21 de liceeni, a luat locul întâi la Campionatul Internaţional de Robotică din Rusia. În urma acestei victorii echipa ţării noastre s-a calificat la Campionatul Mondial de Robotică din SUA.

FELICITĂRI! Liceeni din România, pe locul I la Campionatul Internaţional de Robotică. NASA, cu ochii pe ei

Programul de robotică FIRST care organizează competiţia internaţională este cel mai mare din lume. Iar conceptul a ajuns în urmă cu doi ani şi în România datorită unei mame extrem de atente la înclinaţiile şi pasiunile copiilor ei.

“Am plecat de la pasiunea copilului meu Victor pentru robotică şi pentru meşterit în general lui îi place să facă cu mâna lui tot felul de aparate care să şi funcţioneze şi de la pasiunea lui. Am zis că poate sunt în România mulţi copii care ar vrea să facă acelaşi lucru şi n-au unde, şi atunci ne-am gândit să facem un hub de robotică, să strângem bani şi să facem o competiţie, un concurs în care copiii să construiască, întâi să-i proiecteze după aceea să-i facă şi după aceea să-i manipuleze în cadrul unui concurs”, spune Dana Războiu, pentru stirileprotv.ro

Robotica este o pasiune costisitoare. Piesele necesare pentru construcţia unui robot costa 2000 de euro la care se adauga imprimante 3d a 5000 de euro bucată, mentori, transport la Bucureşti şi în Statele Unite pentru participarea la competii.

Înmulţiţi cu 90, adică numărul echipelor din ţară. Vorbim de bani mulţi la care majoritatea părinţilor nici nu se poţi gândi. Totul este însă asigurat de Naţie prin Educaţie. Este practic o investiţie a mediului privat în şcolile romaneşti de stat.

Asta în condiţiile în care în alte ţări, cum ar fi Israelul de exemplu, Ministerul Educaţiei suporta toată această cheltuială pentru că a înţeles cât de important este pentru viitor. La noi însă cei din ministerul Educaţiei nu au ajuns la nivelul acesta de gândire.

Succesul din Rusia le asigura participarea la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite ale Americii unde se vor lupta cu 900 de echipe din 39 de ţări ale lumii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.