Federal-Mogul achizitioneaza Honeywell Friction

Autor: Ioana Matei Postat la 07 ianuarie 2014 133 afişări

Federal-Mogul Corporation a început procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achiziţionare a unor active Honeywell Friction Material – divizia auto de componente de frânare, cu sediul in Germania şi peste 2000 de angajaţi în întreaga lume. Tranzacţia include şi două unităţi de producţie recent înfiinţate în România şi China. Părţile urmează procedurile standard de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor şi, dupa caz, a partenerilor cheie. Cele două companii estimează că tranzacţia se va încheia în al doilea semestru al 2014.

Federal-Mogul achizitioneaza Honeywell Friction

“Achiziţia accelerează strategia Federal-Mogul pe termen lung – de a consolida principalele linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de fricţiune pentru echipamente originale şi pentru clienţii aftermarket”, spune Carl C. Icahn, preşedinte al consiliului Federal-Mogul.

“Tehnologiile de frânare Honeywell, recunoscute la nivel global, alături de standardele înalte ale companiei, fac din această achiziţie o completare solidă a portofoliului nostru global de materiale de fricţiune”, a declarat Kevin Freeland, CEO, Federal-Mogul Vehicle Components.

Achiziţia Honeywell va întări poziţia Federal-Mogul în ceea ce priveşte tehnologiile de fabricaţie şi inginerie în domeniul frânării, sporind capacitatea şi capabilitatea producţiei. În prezent, Federal-Mogul oferă o gamă de echipamente originale pentru autovehicule şi utilaje, precum şi componente de frânare aftermarket. Pe piaţa globală de piese aftermarket, compania comercializează liniile de produse de frânare Wagner, Ferodo şi Necto. Federal-Mogul este dintre primele companii care a produs echipamente originale produse de frânare fără (sau cu conţinut redus de) cupru. De curând, compania a lansat şi pe piaţa aftermarket plăcuţele de frână cu conţinut redus de cupru.

Federal-Mogul are activităţi în domeniul producţiei şi distribuţiei globale de piese şi servicii pentru producătorii de vehicule şi operatorii de service-uri, atât pe piaţa automobilelor şi echipamentelor pentru vehicule comerciale uşoare, medii şi grele, navale, feroviare şi aerospaţiale, cât şi pe piaţa energetică sau industrială.

Federal-Mogul operează prin două divizii de afaceri independente, fiecare dintre acestea având un CEO ce raportează consiliului director Federal-Mogul. Divizia Federal-Mogul Powertrain proiectează şi produce componente pentru sisteme de propulsie pentru echipamente originale şi sisteme de protecţie pentru automobile şi vehicule grele, industriale şi de transport. Divizia Federal-Mogul Vehicle Components vinde şi distribuie un portofoliu cu peste 20 de mărci recunoscute pe piaţa globală de aftermarket, pentru produse de frînare, direcţie-suspensie, ştergătoare, şi alte componente auto. Mărcile Federal-Mogul disponibile pe piaţa aftermarket includ ştergătoare ANCO, bujiile, ştergătoarele şi filtrele Champion; produsele de motor AE, Fel-Pro, FP Diesel, Goetze, Glyco, Nural, Payen, Sealed Power; piesele de direcţie şi suspensie MOOG şi produsele de frânare Ferodo si Wagner.

Compania a fost fondată în Detroit, în 1899. Compania are 44.500 de angajaţi în 34 de ţări, cu sediul central în Southfield, Michigan, Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/federal-mogul-achizitioneaza-honeywell-friction-11864040
11864040
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.