"Fără gadgeturi". Timp de două ore, zeci de tinerii au renunţat la telefonul mobil şi au revenit la jocurile copilăriei - GALERIE FOTO

Autor: Adriana Mit Postat la 20 noiembrie 2016 77 afişări

Zeci de tineri din Timişoara a participat, sâmbătă seara, la o acţiune inedită organizată într-o cafenea întreprindere socială din oraş, în timpul căreia au renunţat la telefonul mobil timp de două ore pentru a se bucura de jocurile copilăriei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acţiunea s-a numit “Sâmbăta fără Gadgeturi” şi a avut loc la o cafenea întreprindere socială din Timişoara.

30 de tineri din oraş au participat la evenimentul inedit care a fost anunţat pe Facebook de către Asociaţia YOUhub Association România.

Organizatorii au venit şi cu două cerinţe. Şi anume, ca fiecare persoană care participă la acţiune să renunţe la telefonul mobil pentru două ore şi să vină cu o cană de acasă, pentru că ceaiul a fost oferit din partea casei.

Astfel, pe parcursul celor două ore, tinerii şi-au petrecut timpul jucându-se cărţi, scrabble sau făcând puzzle.

Andreas Novacovici, preşedintele Asociaţiei YOUhub Association România, a explicat că ideea de a organiza o astfel de acţiune i-a venit în urma unei discuţii cu un prieten la o cafea.

“Ne întâlnisem pentru un proiect şi noi am stabilit să nu mai folosim telefonul sau orice alt gadget în momentul în care ne întâlnim faţă în faţă şi vrem să discutăm nişte lucruri. După primele două întâlniri în acest fel, ne-am gândit să extindem acest lucru şi să vedem cum ar reacţiona colegii noştri tineri din Timişoara şi aşa am făcut primul proiect al asociaţiei. În această seară ne-am propus să ne cunoaştem renunţând la gadgeturi şi jucându-ne diverse jocuri de socializare: unii fac puzzle, alţii pictură, alţii joacă scrabble, cărţi, UNO. Sunt multe jocuri ale copilăriei pe care probabil că le-am uitat din cauza tehnologiei. Noi nu suntem împotriva tehnologiei, noi creştem odată cu tehnologia, dar câteodată este foarte bine să ne deconectăm de la lumea virtuală şi să ne conectăm la cei din jurul nostru, prieteni, familie, să ne întâlnim, să ne jucăm”, a explicat corespondentului MEDIAFAX, Andreas Novacovici.

Răzvan Gardoş, unul dintre tinerii participanţi la “Sâmbăta fără gadgeturi”, consideră că ideea este bună.

“Mi se pare foarte interesant, în primul rând pentru că renunţ la telefon şi la tot ce ţine de gadgeturi. Îmi place pentru că interacţionăm unii cu alţii, jucăm jocuri. În ultima vreme, am fost foarte legat de telefonul mobil, dar, sincer, chiar mă bucur că am renunţat la el în seara asta, mă simt mult mai liber, e foarte fain”, a povestit Răzvan.

"În ziua de azi, fără telefon mobil nu se poate şi mi se pare interesant că am fost încurajaţi să renunţăm timp de două ore la el. Eu fac un puzzle cu 150 de piese alături de alţi doi prieteni, care ne cam dă bătăi de cap. Cred că la vârsta de 10 ani am făcut ultima dată un puzzle”, spune şi Estera

Reprezentanţii Asociaţiei YOUhub Association România spun că vor mai organiza astfel de acţiuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JOCURI,
TELEFOANE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.