Falimentul care a zguduit lumea crypto capătă o nouă dimensiune: Miliardarul Sam Bankman-Fried, care a fondat gigantul FTX şi l-a băgat în faliment, a fost arestat în Bahamas

Autor: Ştefan Stan Postat la 17 decembrie 2022 365 afişări

Sam Bankman-Fried, fondatorul firmei falimentare de criptomonede FTX a fost arestat în Bahamas.

Sam Bankman-Fried devenise unul dintre cele mai mari nume din industria criptografică înainte de prăbuşirea bruscă a companiei. 

Procurorul general al ţării a declarat că Bahamas a primit o notificare oficială din partea SUA cu privire la faptul că au fost depuse acuzaţii penale împotriva lui şi că este probabil să fie solicitată extrădarea sa. Un purtător de cuvânt al procuraturii americane din Manhattan, New York, a confirmat că Bankman-Fried a fost arestat în Bahamas, dar a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc, potrivit Sky News.

FTX, a doua cea mai mare bursă de criptomonede din lume, a solicitat luna trecută protecţia împotriva falimentului în SUA, iar Bankman-Fried a demisionat din funcţia de director executiv, declanşând un val de cereri publice pentru o mai mare reglementare a industriei criptomonedelor.

Platforma de tranzacţionare de cripto-monede s-a luptat să strângă bani pentru a evita colapsul, în timp ce comercianţii s-au grăbit să retragă 6 miliarde de dolari de pe platformă în doar 72 de ore.

Peste un milion de clienţi din întreaga lume îi foloseau platforma pentru a cumpăra active precum Bitcoin.

Bankman-Fried, cunoscut sub numele de "SBF", devenise un erou al industriei, compania sa intervenind pentru a salva de faliment numeroase firme mici.

Dar, în decurs de doar trei zile, o serie de acuzaţii bombă au dus la prăbuşirea spectaculoasă a FTX şi la propriul său faliment.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sam bankman-fried,
arestare,
om de afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.