Facebook va înfiinţa un consiliu de supraveghere ce poate schimba deciziile lui Zuckerberg

Postat la 18 septembrie 2019 33 afişări

Facebook va înfiinţa un consiliu de supraveghere ce poate schimba deciziile lui Zuckerberg

 Facebook anunţă formarea unui “consiliu independent de supraveghere” ce va putea modifica deciziile luate de Mark Zuckerberg în ceea ce priveşte conţinutul permis sau interzis pe platforma online.

"Facebook nu are un consiliu de supraveghere", spune Bernie Hogan, cercetător la Oxford Internet Institute. "Singurul vot care contează cu adevărat este cel al acţionarului majoritar, Mark Zuckerberg", a completat acesta.

Facebook a publicat documente despre acest consiliu de supervizare a conţinutului (Oversight Board) şi speră ca până la finele anului să fie stabilită componenţa de început a acestui comitet, notează sursa citată.

În cadrul consiliului, se vor lua decizii despre ce tip de conţinut este permis pe Facebook şi pe serviciile companiei.

Această “Curte Supremă” va avea, în final, 40 de membri din toată lumea, însă la început componenţa va fi redusă la 11 angajaţi şi va fi plătită în avans, prin intermediul unui cont finanţat de Facebook.

”Deciziile board-ului vor fi definitive, chiar dacă eu sau altcineva de la Facebook nu suntem de acord”, a susţinut fondatorul companiei, Mark Zuckerberg.

Facebook îşi multiplică iniţiativele prin care încearcă să recâştige încrederea utilizatorilor după ce o serie de scandaluri i-au afectat imaginea, scandaluri legate de gestionarea conţinutului care incită la ură, dar şi de modul în care s-au răspândit dezinformările.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
consiliu,
zuckerberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.