Facebook oferă posibilitatea plăţii unor utilizatori cu 350 de dolari. Ce condiţii trebuie să îndeplinească şi ce trebuie să facă ei pentru a primi banii

Autor: Ioana Matei Postat la 20 august 2019 187 afişări

Facebook oferă posibilitatea plăţii unor utilizatori cu 350 de dolari. Ce condiţii trebuie să îndeplinească  şi ce trebuie să facă ei pentru a primi banii

O firmă de consultanţă care lucrează pentru Facebook a anunţat că gigantul american oferă jurnaliştilor posibilitatea să primească câte 350 de dolari de la companie. În schimb, Facebook doreşte ca jurnaliştii să le comunice perspectiva lor asupra social media, potrivit unui articol publicat de Business Insider.

Astfel, compania de cercetare de piaţă Luce Research a trimis e-mailuri către reporteri specializaţi pe tehnologie, în numele gigantului din Silicon Valley, solicitându-le să ia parte la interviuri în care să discute despre securitatea cibernetică, moderarea conţinutului, precum şi „integritatea informaţiilor pe social media”, oferindu-le câte 350 de dolari fiecăruia în schimbul acestor informaţii.

Luce Research le-a comunicat jurnaliştilor că le oferă banii în schimbul unui interviu de 45 de minute, precizând că aceştia ar putea fi donaţi unei organizaţii caritabile, dacă ei preferă. Un purtător de cuvânt al Facebook a spus că nu i-a selectat pe niciunul dintre participanţii la studiu.

Mai mulţi angajaţi ai Business Insider au fost contactaţi prin intermediul e-mailului companiei de cercetare, inclusiv articolul autorului în cauza, şi cel puţin un editor de la publicaţia New York Times. În e-mail, reprezentanţii Luce Research au spus că sunt în căutarea unor „formatori de opinie cheie din Statele Unite pentru a capta esenţa discuţiilor” despre problemele menţionate.

Cercetarea ar veni ca o consecinţă a faptului că reputaţia Facebook a fost pătată de o serie de plângeri referitoare la încălcarea intimităţii şi de dezinformarea cauzată de reţeaua socială. Această decizie ridică numeroase întrebări, inclusiv respectiv la cât de neadecvat este ca o companie să ofere bani cash jurnaliştilor care raportează nereguli referitoare la activitatea reţelei, subliniază reprezentanţii Business Insider.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.