Facebook confirmă: Problemele sunt mai rele decât se aşteptau în cel mai negru coşmar

Postat la 05 aprilie 2018 68 afişări

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, anunţă firma de socializare online, informează BBC News online.

Facebook confirmă: Problemele sunt mai rele decât se aşteptau în cel mai negru coşmar

"În total, credem că datele din profilurile Facebook a 87 de milioane de persoane - majoritatea din SUA - probabil au fost accesate ilegal de firma Cambridge Analytica", a comunicat miercuri seară Mike Schroepfer, directorul tehnic al Facebook.

"În urmă cu două săptămâni, am promis o abordare dură privind informaţiile la care aplicaţiile pot avea acces în momentul conectării la Facebook (...). Astăzi, vrem să transmitem cele mai noi informaţii despre modificările pe care le facem pentru a proteja mai bine datele personale. Vom face mai multe modificări în următoarele luni şi vă vom ţine la curent", a precizat Mike Schroepfer.

O firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept "război psihologic". Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.