Facebook a raportat rezultate peste aşteptări, dar a speriat investitorii în privinţa publicităţii

Postat la 31 octombrie 2013 43 afişări

Facebook a raportat rezultate financiare peste aşteptări, dar acţiunile companiei au trecut de pe creştere pe scădere după ce compania a anunţat informaţii privind încetinirea ratei de utilizare în rândul adolescenţilor şi un plan mai precaut privind spoturile publicitare din secţiunea Newsfeed.

Facebook a raportat rezultate peste aşteptări, dar a speriat investitorii în privinţa publicităţii

 Acţiunile Facebook au avansat cu 17% în tranzacţiile electronice de după închiderea bursei din SUA imediat după publicarea raportului financiar, în care compania a depăşit aşteptările Wall Street cu o creştere a veniturilor de 60% pentru trimestrul al treilea, potrivit MarketWatch.

De asemenea, operatorul celei mai mari reţele de socializare din lume a notat că aproape jumătate din veniturile din publicitate sunt generate de pe dispozitive mobile, precum smartphone-uri şi tablete.

Preţul titlurilor a trecut pe scădere în timpul conferinţei cu analiştii, dar a revenit ulterior aproape de nivelul anterior publicării rezultatelor. La aceste discuţii directorul financiar al Facebook, David Ebersman, a admis că reţeaua de socializare a înregistrat un declin în rândul utilizatorilor zilnici, mai ales printre adolescenţii din SUA. Ebersman nu a dat detalii privind scăderea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/facebook-a-raportat-rezultate-peste-asteptari-dar-a-speriat-investitorii-in-privinta-publicitatii-11595068
11595068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.