Fabricile din Italia şi Spania sfidează impactul pandemiei: „Sectorul manufacturier arată bine, însă problema constă acum în impactul generat de noile restricţii asupra serviciilor”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 03 noiembrie 2020 28 afişări

Fabricile din Italia şi Spania sfidează impactul pandemiei: „Sectorul manufacturier arată bine, însă problema constă acum în impactul generat de noile restricţii asupra serviciilor”

Producătorii spanioli şi italieni sfidează creşterea numărului de infecţii cu coronavirus de-a lungul continentului şi raportează o creştere constantă a activităţilor în luna octombrie, transmite Financial Times.

Indicele IHS Markit, care măsoară activitatea sectorului privat, a depăşit aşteptările economiştilor în Italia şi Spania, fiind alimentat de exporturi şi nivelul ridicat al cererii interne, arată o serie de date publicate luni.

Indicele italian a ajuns la maximul ultimelor 31 de luni şi a crescut de la 53,2 în septembrie la 53,8 în octombrie. De asemenea, indicele spaniol a ajuns la un nivel record pentru ultimele trei luni, de la 50,8 în septembrie la 52,5 luna trecută.

Un nivel trecut de 50 arată că majoritatea companiilor au raportat extinderi ale activităţilor. Per total, zona euro a înregistrat un record pentru ultimele 27 de luni – 54,8 în octombrie, de la 53,7 în septembrie.

Prin comparaţie cu primele măsuri lansate în primăvară, fabricile au putut să îşi continue operaţiunile în ciuda noilor restricţii impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

„Sectorul manufacturier arată bine şi cred că, cel mai probabil, creşterile vor continua, însă problema constă acum în impactul generat de noile restricţii asupra serviciilor”, spune Marco Valli, economist în cadrul băncii italiene UniCredit.

Italia, prima ţară europeană care a simţit impactul pandemiei de coronavirus, a raportat o creştere economică de 16,1% în T3/2020 faţă de perioada aprilie-iunie, însă produsul intern brut (PIB) rămâne la 4,7% sub nivelul înregistrat în T3/2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impact,
italia,
restrictii,
servicii,
activitati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.