Fabrica unde fiecare pantof trece pe la sute de muncitori şi ajunge în magazine după aproape un an

Postat la 28 februarie 2018 2574 afişări

Fabrica unde fiecare pantof trece pe la sute de muncitori şi ajunge în magazine după aproape un an

Pantofii brandului de lux Aquazzura sunt produşi într-o mică fabrică din Florenţa, iar realizarea lor necesită chiar şi 10 luni.

Un singur pantof cu toc poate trece prin mâinile a 120 de lucrători, iar tehnica folosită de aceştia e veche de peste 100 de ani.

Edgar Osorio, directorul creativ al companiei care a şi cofondat afacerea alături de Ricardi D'Almeida Figueiredo, a declarat celor de la CNN că jumătate din activitatea e asigurată manual de muncitori, în vreme ce maşinile au doar rolul de a finisa anumite piese.

"Frumuseţea Italiei şi cea a Florenţei stă în faptul că majoritatea producătorilor de pantofi de lux sunt companii mici sau medii", a spus Osorio. "Cu alte cuvinte, sunt afaceri de familie. Aspectul uman este, prin urmare, extrem de important."

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.