Exporturile Japoniei au dus la o creştere mai rapidă a economiei nipone

Postat la 14 noiembrie 2016 98 afişări

Exporturile Japoniei au dus la o creştere mai rapidă a economiei nipone

Economia Japoniei s-a dezvoltat mult mai rapid decât era aşteptat în perioada iulie-septembrie, datorită exporturilor mărite, PIB-ul crescând la o rată anuală de 2,2% în perioada menţionată. Japonia a consemnat, astfel, al treilea trimestru consecutiv de creştere, potrivit BBC.

Există îngrijorări în legătură cu modul în care preşedinţia lui Donald Trump şi politicile sale împotriva comerţului liber ar putea influenţa Japonia. De la rezultatul alegerii, yenul a scăzut faţă de dolar, ceea ce a dus la o ieftinire a produselor japoneze vândute peste hotare şi constituie un avantaj pentru exportatorii din ţară.

Cele mai recente date evidenţiază că a treia economie a lumii s-a mărit cu 0,5%, comparativ cu al doilea trimestru, mult peste creşterea prognozată de 0,2%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.