EXCLUSIV: Negocieri Cioloş-Trudeau pentru eliminarea vizelor pentru Canada începând de anul viitor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 octombrie 2016 100 afişări

Guvernul României vrea eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în Canada în 2017, nu etapizat până în 2018, aşa cum a propus partea canadiană, au declarat în exclusivitate pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Surse guvernamentale afirmă că autoritaţile canadiene au informat deja autorităţile române despre intenţia de ridicare a vizelor pentru cetăţenii români.

''Această intenţie a fost exprimată încă din vară după vizita premierului Dacian Cioloş la Ottawa, care de altfel a şi iniţiat discuţiile privitoare de ridicarea vizelor cu premierul Justin Trudeau. Decizia luată de canadieni şi datele pe care le-a comunicat Guvernul bulgar au fost, de altfel, propuse şi României, în cadrul unei convorbiri telefonice avută ieri (joi - n.r.) între premierul român şi Justin Trudeau, înainte ca premierul Canadei să comunice cu guvernul de la Sofia'', au declarat surse din interiorul Executivului de la Bucureşti pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestora, România are însă aşteptări mai mari, în sensul obţinerii unei date ferme în 2017.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
VIZE,
CANADA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.