EXCLUSIV Gregorian Bivolaru, primul interiviu dat presei după ce a fost adus în ţară: "Am părăsit România ascuns într-un tir"

Postat la 03 martie 2017 134 afişări

Gregorian Bivolaru a povestit, în primul interviu exclusiv de la aducerea în ţară, acordat MEDIAFAX, despre modul în care a plecat din România, ascuns într-un tir, cum a fost prins la Paris, la un târg de carte, la care mergea anual, şi vânătoarea de vrăjitoare dusă împotriva membrilor MISA.

EXCLUSIV Gregorian Bivolaru, primul interiviu dat presei după ce a fost adus în ţară: "Am părăsit România ascuns într-un tir"

"Am ales să părăsesc într-un anume mod România, după ce m-am confruntat cu o serie de abuzuri şi ilegalităţi flagrante ce au fost dezlănţuite împotriva mea la comanda politică a fostului prim-ministru, Adrian Năstase, care a considerat că i-am sabotat campania prezidenţială din anul 2004 în urma unui interviu pe care l-am oferit unor jurnalişti la Paris. Am părăsit România fiind ascuns într-un tir de marfă, care avea ca destinaţie Suedia şi apoi am solicitat azil politic în Suedia. După ce autorităţile suedeze mi-au acceptat cererea de azil politic, m-au arestat la cererea expresă a autorităţilor din România şi m-au ţinut în închisoare pentru a-mi verifica motivele temeinice ce au stat la baza acestei cereri de azil politic pe care a formulat-o", spune Gregorian Bivolaru.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.