EXCLUSIV: Funcţionarii restructuraţi nu mai primesc obligatoriu post. Document: Până acum a primat interesul lor

Postat la 28 august 2013 55 afişări

Funcţionarii publici ale căror contracte încetează din motive neimputabile lor nu vor mai primi loc de muncă într-o altă instituţie publică decât cu aprobarea specială a şefului acelei instituţii,Guvernul motivând regula, într-un document obţinut de MEDIAFAX, că până acum a primat interesul acestora.

EXCLUSIV: Funcţionarii restructuraţi nu mai primesc obligatoriu post. Document: Până acum a primat interesul lor

 Decizia a fost luată de Guvern în şedinţa de marţi, printr-o ordonanţă de urgenţă care modifică statutul funcţionarilor publici.

Prin această ordonanţă de urgenţă, Guvernul a decis ca redistribuirea funcţionarilor publici cărora le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile lor să fie efectuată tot de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), ca şi până în prezent, dar nu pe baza unei simple evidenţe statistice care să reflecte doar posturile vacante din diverse instituţii, ci pe baza "nevoilor reale" ale acestora, manifestate prin acordul conducătorilor în a-i primi prin redistribuire pe acei funcţionari publici concediaţi.

Documentul obţinut de MEDIAFAX relevă că aceeaşi procedură va fi aplicată şi în cazul înalţilor funcţionari publici ale căror posturi vor fi desfiinţate prin măsuri de reorganizare, aceştia putând fi redistribuiţi în ministere şi alte autorităţi centrale doar la "solicitarea expresă" a şefilor de autorităţi şi instituţii publice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/exclusiv-functionarii-restructurati-nu-mai-primesc-obligatoriu-post-document-pana-acum-a-primat-interesul-lor-11276982
11276982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.