Excedent în jos la contul curent al balanţei de plăţi T1. Cea mai slabă evoluţie în turism

Postat la 15 mai 2013 22 afişări

Contul curent al balanţei de plăţi s-a menţinut pe excedent la finele primului trimestru, cu 70 de milioane euro, sub nivelul din februarie, pe fondul creşterii deficitului comercial în martie, până la 552 milioane euro, dar cea mai slabă evoluţie se înregistrează la turism, potrivit datelor BNR.

Excedent în jos la contul curent al balanţei de plăţi T1. Cea mai slabă evoluţie în turism

 În primul trimestru al anului trecut, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 796 milioane euro.

Excedentul balanţei de plăţi din primul trimestru s-a realizat pe fondul reducerii deficitului balanţei comerciale la jumătate faţă de perioada similară a anului trecut (cu 640 milioane euro), la 552 milioane euro şi al veniturilor (cu 347 milioane euro), la 321 milioane euro, şi al surplusului înregistrat de balanţa serviciilor (153 milioane euro, faţă de un deficit de 79 milioane euro).

Turismul a avut cea mai slabă evoluţie, fiind singurul domeniu în care deficitul a urcat faţă de soldul negativ de anul trecut din primele trei luni. Deficitul din turism s-a cifrat la 67 milioane euro, comparativ cu 63 milioane euro în martie 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/excedent-in-jos-la-contul-curent-al-balantei-de-plati-t1-cea-mai-slaba-evolutie-in-turism-10879294
10879294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.