Evgheni Prigojin a fost înmormântat în linişte în oraşul natal Sankt Petersburg

Autor: Laura Buciu Postat la 30 august 2023 26 afişări

Şeful mercenarilor ruşi Evgheni Prigojin a fost înmormântat în linişte, marţi, într-un cimitir de la periferia oraşului Sankt Petersburg, la şase zile după ce a murit într-un accident de avion, potrivit Reuters.

Evgheni Prigojin a fost înmormântat în linişte în oraşul natal Sankt Petersburg

Înmormântarea a avut loc departe de lumina reflectoarelor şi într-un contrast puternic cu stilul obraznic şi autopublicitar cu care Prigozhin şi-a alimentat reputaţia de nemilos şi ambiţios, în Rusia şi mult dincolo de graniţele ei.

„Despărţirea de Evgheni Viktorovici a avut loc într-un format închis. Cei care doresc să îşi ia rămas bun pot vizita cimitirul Porokhovskoye”, a declarat serviciul său de presă într-o scurtă postare pe Telegram.

Prigozhin, doi locotenenţi de top din grupul său Wagner şi patru gărzi de corp se numără printre cele 10 persoane care au murit când avionul său privat Embraer Legacy 600 s-a prăbuşit la nord de Moscova pe 23 august.

El a murit la două luni după ce a organizat o scurtă revoltă împotriva instituţiei de apărare care a reprezentat cea mai mare provocare la adresa preşedintelui Vladimir Putin de când a ajuns la putere în 1999.

Fotografiile şi înregistrările video ale Reuters de marţi seara au arătat mormântul lui Prigozhin presărat cu flori.

Postul de ştiri independent Agentstvo a citat un angajat al cimitirului care a declarat că doar 20-30 de prieteni şi rude au participat la ceremonie şi că aceasta a durat doar 40 de minute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prigojin,
înmormântare,
wagner

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.