Eurostat: România este prima în topul ţărilor din UE în care populaţia nu pleacă în vacanţă

Autor: Bianca Ciocotisan Postat la 01 iulie 2018 162 afişări

În România, 76% din populaţie nu a avut nicio vacanţă în anul 2016, fapt care plasează ţara noastră în topul ţărilor UE din acest punct de vedere, arată un raport al Eurostat. De asemenea, peste 55% dintre cetăţenii României nu călătoresc din motive financiare.

Raportul arată că în urma României se află Portugalia cu 74,4% din populaţia ţării care nu au călătorit în 2016, Buglaria cu 70,2% şi Grecia cu un procent de 64,4%.

Eurostat arată că 76% dintre români nu au călătorit în 2016, aproximativ 55,3% dintre români invocă motive financiare, 12,8% din motive de sănătate, iar 4,9% nu simt motiviaţia pentru care să călătorească. Un procent de 8,9% din cetăţenii ţării au precizat că motivele pentru care au ales să nu călătorească în 2016 au fost pentru că au avut angajamente familiale, 13,1% au muncit sau studiat, iar 4,9% invocă alte motive.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EUROSTAT,
TURISM,
VACANŢE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.