Eurostat: România, a treia cea mai abruptă scădere a producţiei industriale în februarie

Postat la 14 aprilie 2014 29 afişări

Producţia industrială din UE a crescut în februarie cu 0,4% faţă de ianuarie, respectiv cu 2,1% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, iar România figurează cu a treia cea mai abruptă scădere lunară din Europa, după Croaţia şi Estonia şi a doua creştere anualizată, potrivit Eurostat.

Eurostat: România, a treia cea mai abruptă scădere a producţiei industriale în februarie

 În zona euro, producţia industrială a urcat cu 0,2% faţă de ianuarie şi cu 1,7% în raport cu februarie 2013.

Dinamica producţiei industriale din zona euro s-a îmbunătăţit faţă de ianuarie, când indicatorul a stagnat.

În februarie faţă de ianuarie, cele mai abrupte scăderi ale producţiei industriale, în serie ajustată, au fost înregistrate în Croaţia (-2,8%), Estonia (-2,2%) şi România (-1,3%), se arată într-un comunicat transmis luni de Eurostat, institutul de statistică al Comisiei Europene. Malta (5,4%), Irlanda (5%) şi Lituania (2,5%) au raportat cel mai bune evoluţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/eurostat-romania-a-treia-cea-mai-abrupta-scadere-a-productiei-industriale-in-februarie-12462785
12462785
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.