Eurostat: România a înregistrat în septembrie o scădere anuală de 4% a producţiei industriale

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax Postat la 13 noiembrie 2019 27 afişări

Eurostat: România a înregistrat în septembrie o scădere anuală de 4% a producţiei industriale

România a înregistrat, în septembrie, o scădere anuală de 4% a producţiei industriale, după o scădere de 5,8% în august, potrivit estimărilor Eurostat publicate miercuri.

În septembrie anul acesta, comparativ cu august 2019, producţia industrială ajustată sezonier a crescut cu 0,1% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană.

Totodată, în luna septembrie a acestui an, comparativ cu aceeaşi luna a anului trecut, producţia industrială a scăzut cu 1,7% în zona euro şi cu 1,2% în UE.

Conform Oficiului European de Statistică, în zona euro, în septembrie 2019, comparativ cu august 2019, producţia de bunuri de consum non-durabile a crescut cu 1,0%, iar bunurile de capital s-au majorat cu 0,6%, în timp ce producţia de bunuri de consum durabile a scăzut cu 0,7%, energia cu 0,8% şi mărfurile intermediare cu 0,9%.

În septembrie anul acesta, comparativ cu august 2019, producţia industrială ajustată sezonier a crescut cu 0,1% înîn zona euro cu 0,2% în Uniunea Europeană, conform estimărilor Eurostat publicate miercuri.

În UE, producţia de bunuri de consum non-durabile a urcat cu 0,9%, iar bunurile de capital au înregistrat o creştere de 0,6%, în timp ce producţia bunurilor de consum durabile au scăzut cu 0,1%, energia cu 0,4% şi bunurile intermediare cu 0,7%.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale au fost raportate în Ungaria (9%), Lituania (7,8%) şi Letonia (7,2%), iar cele mai semnificative scăderi în Germania (minus 5,3%), Portugalia (minus 5%) şi Estonia (minus 4,8%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EUROSTAT,
PRODUCTIE INDUSTRIALA,
ROMANIA,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.