Eurostat: România a înregistrat cea mai mare creştere din UE în domeniul construcţiilor

Postat la 20 august 2019 81 afişări

România a înregistrat o creştere de 23,3% în domeniul construcţiilor, în iunie 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea este cea mai mare dintre procentele ţărilor Uniunii Europene, arată un studiu Eurostat.

Eurostat: România a înregistrat cea mai mare creştere din UE în domeniul construcţiilor

În domeniul construcţiilor, producţia ajustată sezonier a rămas neschimbată în mai faţă de iunie 2019 în zona euro, dar a scăzut cu 0,3% în ţările membre UE. În iunie 2019, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 1% în zona euro şi cu 0,6% în UE28.

În zona euro, în iunie 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, construcţia clădirilor a crescut cu 1,5% şi cea civilă cu 0,8%. În ţările membre ale Uniunii Europene, construcţiile civile au crescut cu 1,4%, iar construcţiile de clădiri au înregistrat un avans de 0,5%, în iunie 2019, faţă aceeaşi lună a anului trecut.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
constructii,
inregistrare,
eurostat,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.