Semne de furtună. Suprafaţa medie a locuinţelor noi construite în România a coborât aproape de minimul ultimelor două decenii

Postat la 19 august 2019 127 afişări

Aurelian Dochia, analist: „Dezvoltatorii au apelat la tot felul de artificii, au eliminat multe din anexe, nu mai există cămară sau debara, cum existau pe vremuri, şi fac locuinţe cu suprafeţe mai mici, pe care să şi le permită mai mulţi oameni, în special tinerii“.

Semne de furtună. Suprafaţa medie a locuinţelor noi construite în România a coborât aproape de minimul ultimelor două decenii

Suprafaţa medie construită a locuinţelor finalizate anual a coborât anul trecut la 133 de metri pătraţi per locuinţă, aproape de minimul ultimelor două decenii, după cum arată calculele ZF pe baza datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Statistică.

Trendul descendent a început în 2013, de când suprafeţele au devenit tot mai mici. În 2000, anul în care s-a înregistrat cea mai mică valoare a acestui indicator, suprafaţa medie per locuinţă nouă a fost de 131 de metri pătraţi.

Pentru a realiza media, s-a folosit suprafaţa totală construită, raportată la numărul total de locuinţe livrate anual.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuinte,
construire,
coboare,
minim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.