Europarlamentarii români, îngrijoraţi de rezoluţia Parlamentului European privind statul de drept din România. Ce efecte ar putea avea adoptarea acesteia

Autor: Diana Grigore Postat la 28 octombrie 2018 32 afişări

Europarlamentarii sunt îngrijoraţi de rezoluţia Parlamentului European despre statul de drept din România, care va fi dezbătută în luna noiembrie. Printre efectele enumerate de aceştia pentru MEDIAFAX se numără întârzierea aderării la zona euro, dar şi deteriorarea imaginii României în Uniunea Europeană.

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a explicat, pentru MEDIAFAX, ce implică rezoluţia Parlamentului European privind statul de drept şi justiţia din România. Liberalul a precizat că, în general, rezoluţiile adoptate de PE sunt atenţionări asupra derapajelor pe care statul membru UE le are de la principiile şi valorile Uniunii Europene.

Din punct de vedere formal efectele unei astfel de rezoluţie sunt acelea de atenţionare publică a statului membru asupra derapajelor pe care le are de la principiile şi valorile UE. Pentru România în mod cert, chiar dacă din punct de vedere tehnic suntem pregătiţi pentru aderarea la zona euro şi la spaţiul Schengen, din punct de vedere politic sunt multe semne de întrebare care se ridică. Evident că PSD-ALDE reuşeşte să ne îndepărteze mult prea mult de zona euro şi de spaţiul Schengen”, a declarat europarlamentarul PNL, Daniel Buda, pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX dacă rezoluţia ar putea avea ca efect ratarea aderării României la zona euro şi la spaţiul Schengen, Daniel Buda a precizat că rezoluţia poate să ducă la „înârzierea acestor proceduri, nu la pierderea acestora”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PARLAMENT EUROPEAN,
REZOLUŢIE,
JUSTIŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.