Europarlamentare 2019 | Partidul Brexit este preferat în alegerile din Marea Britanie, potrivit sondajelor

Autor: Teodora Marinescu Postat la 26 mai 2019 26 afişări

Partidul Brexit, condus de politicianul britanic Nigel Farage, ar putea primi cele mai multe voturi în alegerile pentru Parlamentul European, care au fost organizate joi în Marea Britanie şi al căror rezultat vor fi publicate duminică, au arătat ultimele sondaje, relatează The Thelegraph.

Olanda şi Marea Britanie au organizat joi alegeri pentru Parlamentul European, urmate de Irlanda şi Cehia, unde scrutinul a avut loc vineri, în Cehia continuând sâmbătă.

Rezultatele din toate cele 28 de state membre UE vor fi anunţate duminică seara la ora 23:00, ora Bruxellesului (24:00, ora României), după închiderea urnelor.

Marea Britanie urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie. Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.