Europa de Est depăşeşte pragul de 5 milioane de cazuri de COVID-19

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 noiembrie 2020 41 afişări

Europa de Est depăşeşte pragul de 5 milioane de cazuri de COVID-19

Numărul cazurilor de coronavirus din Estul Europei a trecut de 5 milioane sâmbătă, anunţă Reuters, în timp ce guvernele din întreaga Europă iau măsuri pentru a încerca să limiteze cazurile în creştere.

Regiunea, care cuprinde Belarus, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Moldova, România, Rusia, Slovacia şi Ucraina, are cel mai mare număr de cazuri raportate COVID-19 din Europa.

Europa de Est a raportat peste 82.000 de cazuri într-o singură zi, în medie, în ultima săptămână, şi a înregistrat în medie peste 1.500 de decese zilnic.

Rusia, Polonia şi Ucraina sunt printre primele 20 de ţări cu cele mai multe cazuri din lume.

O creştere recentă a cazurilor a făcut ca Rusia să depăşească pragul de 2 milioane de cazurri, ceea ce o situează după Statele Unite, India, Brazilia şi Franţa în ceea ce priveşte totalul infecţiilor. Autorităţile nu au impus o carantină generală, aşa cum au făcut la începutul acestui an, şi au preferat măsuri regionale specifice.

Până în prezent, Europa a raportat peste 15 milioane de cazuri de COVID, devenind astfel regiunea cu cel mai mare număr de cazuri. A înregistrat peste 346.000 de decese, a doua cea mai mare valoare din lume pe regiuni, după America Latină, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa de est,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.