Eurodeputat, după declaraţiile lui Iohannis: Nu putem rămâne resemnaţi cu dreptatea în mână

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 decembrie 2022 47 afişări

„Nu putem rămâne resemnaţi cu dreptatea în mână”, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP, după declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a afirmat că nu este de acord cu boicotarea firmelor austriece şi nici cu atacarea deciziei din Consiliul JAI la Curtea de Justiţie a UE.

Eurodeputat, după declaraţiile lui Iohannis: Nu putem rămâne resemnaţi cu dreptatea în mână

„Preşedintele Iohannis ne anunţă următoarele: Boicot - nu, CJUE - nu, Presiune publică - nu. Care este planul, ce facem mai departe? Nimic despre ce facem, doar enunţuri care nu schimbă nimic. Nu putem rămâne resemnaţi cu dreptatea în mână. Revolta românilor împotriva lui Nehammer este justificată. Cancelarul austriac ştia că prin acest veto samavolnic va arunca în aer relaţia noastră cultivată de ani buni.”, scrie pe Facerbook Eugen Tomac.

El adaugă că „România merită să fie apărată inteligent şi ferm până la capăt”.

„Iohannis, pas cu pas, pleacă. Noi rămânem”, încheie Tomac.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu este de acord cu boicotarea firmelor austriece şi nici cu atacarea deciziei din Consiliul JAI la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Iohannis a vorbit despre problemele care trebuie rezolvate pe cale diplomatică.

Mai multe companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor îşi mută conturile de la BCR, cu acţionariat austriac, la CEC Bank, a afirmat marţi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Au găsit condiţii mai bune”.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a cerut săptămâna companiilor de stat să-şi închidă conturile de la Raiffeisen şi Erste: „comportamentul Austriei a fost sfidător, revoltător, afgresiv şi nesimţit la adresa României”.

Austria a blocat, joi, în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tomac,
iohannis,
austria

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.