Eugen Iancu, Asociaţia Colectiv: „Piedone va fi lăsat liber. În jurul lui s-a construit o echipă care vrea să-i salveze pielea”

Postat la 03 noiembrie 2021 163 afişări

Eugen Iancu, Asociaţia Colectiv: „Piedone va fi lăsat liber. În jurul lui s-a construit o echipă care vrea să-i salveze pielea”

Eugen Iancu, care şi-a pierdut fiul în tragedia de la Colectiv, şi preşedinte al Asociaţiei Colectiv GTG 3010, a declarat, pentru Gândul, că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru inculpaţii din dosarul Colectiv ar fi menită să-l scape pe Cristian Popescu Piedone de închisoare. „Piedone va fi  lăsat liber”, spune Eugen Iancu.

Eugen Iancu a comentat pentru Gândul decizia  Curţii de Apel Bucureşti, de miercuri, privind schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care primarul Cristian Popescu Piedone şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Colectiv au primit la Tribunal pedepse între 12 ani şi opt luni şi trei ani de închisoare. Procesul, care se judecă de cinci ani şi şase luni, va continua în 17 noiembrie, dar în sentinţa finală, judecătorii vor ţine cont de noile încadrări, pentru care pedepsele sunt mai mici.

„Era o decizie pe care o aşteptam, pentru că tot ce s-a întâmplat în ultimul an ne-a arătat că asta este calea. Era clar că în jurul lui Piedone s-a construit o echipă care avea un sigur scop, acela de a-i salva pielea. Eu cred că Piedone va fi lăsat liber”, a declarat Eugen Iancu pentru Gândul.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piedone,
iancu,
asociatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.