Estonia şi Finlanda afirmă că avioane ruse le-ar fi încălcat spaţiul aerian

Postat la 07 octombrie 2016 100 afişări

Estonia şi Finlanda afirmă că avioane ruse le-ar fi încălcat spaţiul aerian

Ministerele Apărării din Estonia şi Finlanda au comunicat vineri că avioane ruse de luptă le-ar fi încălcat spaţiul aerian, însă autorităţile de la Moscova au negat aceste acuzaţii, informează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, nici măcar un singur avion nu a deviat de la ruta desemnată, fapt care este confirmat de datele de monitorizare obiective.

Toate avioanele ruse de tip Sukhoi-27 se aflau pe 6 şi 7 octombrie deasupra apelor internaţionale, fără a devia de la rutele prestabilite, a comunicat vineri Ministerul Apărării din Rusia.

"Zborurile care au avut loc deasupra Golfului Finlandei au fost întreprinse în concordanţă cu sarcinile de zbor", a adăugat acesta.

Conform Ministerului finlandez, un avion rus de luptă de tip SU-27 a fost detectat în Golful Finlandei, în sudul municipiului Porvoo.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.