Este stare de ALERTĂ în Europa. Decizia luata de Turcia care sperie pe toată lumea. Grecia şi-a dublat patrulele, Bulgaria sporeşte controalele

Postat la 28 februarie 2020 49457 afişări

Este stare de ALERTĂ în Europa. Decizia luata de Turcia care sperie pe toată lumea. Grecia şi-a dublat patrulele, Bulgaria sporeşte controalele

Turcia nu va mai împiedica refugiaţii sirieni să ajungă în Europa, a anunţat un oficial turc de rang înalt, după uciderea a 33 de militari turci în urma unui atac aerian în nord-vestul Siriei, potrivit Reuters.

Conform sursei citate, atacul de joi noapte a sporit temerile că preşedintele Recep Tayyip Erdogan, ar putea lansa o operaţiune amplă împotriva Armatei siriene.

Oficialul a anunţat că Turcia se aşteaptă ca un număr foarte mare de refugiaţi să pornească din Siria către Europa, iar forţele turce au primit ordin să nu mai împiedice trecerea acestora către ţările europene, aşa cum au făcut până în prezent.

Aproximativ un milion de civili sirieni au fost evacuaţi şi se află la graniţa cu Siria după ce Armata siriană, sprijinită de Rusia, a ocupat teritorii vaste în regiune. Mulţi dintre aceştia ar putea să încerce să ajungă în Europa, în condiţiile în care Siria se confruntă cu cea mai mare criză umanitară din ultimii ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
alerta,
bulgaria,
controale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.