Este oficial: se pregăteşte O NOUĂ TAXĂ AUTO

Postat la 03 octombrie 2017 1287 afişări

Ministrul Graţiela Gavrilescu a declarat, marţi, la Bistriţa, că Ministerul Mediului a constituit o comisie de lucru care analizează modalitatea de introducere şi aplicare a unei noi taxe de poluare care să se aplice autoturismelor second-hand, informează corespondentul MEDIAFAX.

Este oficial: se pregăteşte O NOUĂ TAXĂ AUTO

Ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, marţi, că la nivelul ministerului s-a constituit deja un grup de lucru din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Mediului, ai Administraţiei Naţionale a Fondului de Mediu, ai Registrului Auto Român, ai Finanţelor dar şi ai producătorilor de maşini şi ai ONG-urilor, care lucrează la proiectul de introducere a unei noi taxe de poluare.

„S-a constituit un grup de lucru în vederea calculului şi gândirii corecte, încât să găsim o metodă prin care maşinile care poluează, care au o normă de poluare mică şi emisii de dioxid de carbon mari, să plătească o taxă de poluare. În toate ţările europene se merge pe normă de emisii. Eu condider că nu trebuie să punem o taxă la prima înmatriculare. Este ca şi cum gândim înainte, punem căruţa înaintea boilor, noi trebuie să ştim în momentul în care facem o astfel de taxă cât circulă maşina respectivă într-o anumită perioadă de timp, astfel încât să pot să îi faci determinarea de astfel de emisii”, a declarat ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.