Este oficial: Primarul Gabriela Firea anunţă o nouă taxă ”de centru” în Bucureşti. Când va fi introdusă

Postat la 30 octombrie 2017 408 afişări

Primarul Capitalei a anunţat, marţi, că instituirea unei taxe de centru în Bucureşti se va produce după modernizarea parcului auto RATB, Gabriela Firea precizând că va fi lansată o altă procedură pentru cumpărarea a 200 autobuze şi că vor fi achiziţionate şi 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze.

Este oficial: Primarul Gabriela Firea anunţă o nouă taxă ”de centru” în Bucureşti. Când va fi introdusă

Primarul general a declarat, marţi, că este în derulare o procedură de licitaţie deschisă pentru 400 de autobuze, licitaţie care a fost contestată însă.

 

"Dat fiind faptul că sistemul de transport public reprezintă infrastructură critică, iar funcţionarea defectuoasă a acestuia are un impact direct şi negativ asupra cetăţenilor, Municipalitatea a decis că pentru urgentarea înnoirii parcului auto al RATB să demareze o procedură paralelă pentru achiziţionarea unui număr de 200 de autobuze urbane EURO 6, prin intermediul instituţiilor financiare internaţionale precum BERD, care vor oferi atât asistenţă tehnică de specialitate cât şi finanţarea necesară", a declarat Gabriela Firea.

 

De asemenea, a fost aprobată achiziţionarea a 100 tramvaie şi 100 de troleibuze, iar caietele de sarcini au fost elaborate şi asumate de către RATB şi urmează a fi definitivate.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.