Eroul peliculei ”Lupul de pe Wallstreet” îi reclamă pe producătorii filmului pentru înşelăciune

Autor: Razvan Tupa Postat la 25 ianuarie 2020 565 afişări

Eroul peliculei ”Lupul de pe Wallstreet/ Wolf of Wall Street” i-a dat în judecată pe producătorii filmului pentru înşelăciune şi le cere 300 de milioane de dolari, arată The Guardian.

Eroul peliculei ”Lupul de pe Wallstreet” îi reclamă pe producătorii filmului pentru înşelăciune

Jordan Belfort, care a petrecut 22 de luni în închisoare în urma faptelor descrise în pelicula ”Lupul de pe Wallstreet/ Wolf of Wall Street”, îi acuză pe producătorii filmului de încălcarea contractului şi fraudă.

Fostul agent de bursă a cărui poveste a stat la baza filmului regizat de Martin Scorsese cere reparaţii de 300 de milioane de dolari.

Acţiunea iniţiată în instanţă de Belfort vine pe fondul problemelor pe care le are compania care a asigurat bugetul de 100 de milioane de dolari al filmului, Red Granite. Compania este implicată într-un scandal de deturnare de fonduri iar Riza Aziz, co-fondatorul Red Granite şi fiul vitreg al fostului prim-ministru din Malaezia, Najib Razak, a fost arestat fiind acuzat de splălare de bani.

Avocatul lui Belfort a explicat faptul că “Red Granite şi şefii acestei companii nu i-au comunicat domnului Belfort că folosesc bani obţinuţi din activităţi ilegale... Ştiind aceste lucruri, domnul Belfort nu ar fi acceptat niciodată să semneze un contract cu ei”.

Belfort încearcă astfel şi să anuleze contractul prin care a cedat către Red Granite drepturile pentru ecranizarea cărţii pe care a scris-o despre propriile înşelăciuni pentru care a fost condamnat. Belfort se plânge şi că problemele legale ale companiei îl împiedică să realizeze o continuare a poveştii.

Avocaţii Red Granite au comentat pentru Hollywood Reporter: “Plângerea depusă de Jordan Belfort nu e decât o încercare disperată şi ironică de a înceta o înţelegere care, pentru prima dată în viaţă l-a îmbogăţit şi l-a făcut celebru într-un mod legal”.

Memoriile lui Belfort, ”The Wolf of Wall Street”, au apărut în 2007, după ce Belfort a petrecut 22 de luni în închisoare pentru fraudă privind activitatea sa din anii ´80 şi ´90, când a deţinut firma Stratton Oakmont. Belfort a fost obligat să plătească peste 110 milioane de dolari foştilor săi clienţi. Al doilea volum al memoriilor, ”Catching the Wolf of Wall Street”, a fost publicat în 2009.

Filmul lui Scorsese l-a avut în rolul principal pe Leonardo DiCaprio şi a avut premiera în 2013. A fost nominalizat pentru cinci premii Oscar şi este pelicula cu care Scorsese a cunoscut cel mai mare succes de box office.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.