Eroare la Ministerul Educaţiei: Inspectorul şcolar din Ialomiţa, demis pentru greşelile celui din Arad / Cel din Buzău, dat afară printr-o notă ce conţine datele unui coleg din Constanţa

Postat la 04 septembrie 2017 368 afişări

Inspectorul şcolar general din Ialomiţa, Luminiţa Barcari, a fost anunţat, printr-un anunţ transmis de Ministerul Educaţiei Naţionale, că va fi demis, fiind invocat un motiv ce îl vizează pe inspectorul şef şcolar din judeţul Arad.

Eroare la Ministerul Educaţiei: Inspectorul şcolar din Ialomiţa, demis pentru greşelile celui din Arad / Cel din Buzău, dat afară printr-o notă ce conţine datele unui coleg din Constanţa

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie, la jumătatea lunii august, şefii a 13 inspectorate şcolare, între acestea numărându-se şi cel din Ialomiţa.

Demiterea din Ialomiţa s-a făcut în baza unei note transmise de MEN, prin care se arată că inspectorul şcolar general al ISJ Ialomiţa a fost revocat din funcţie pentru că nu a prezentat ministerului Raportul privind starea învăţământului ialomiţean, pentru anul 2015-2016.

De asemenea, în acelaşi document se precizează că Serviciul Audit Intern din cadrul MEN a solicitat inspectoratelor şcolare includerea în planul de audit pentru anul 2017 a unei misiuni privind „sistemele de conducere şi control, precum şi riscurile asociate unor astfel de sisteme”, termenul de prezentare a raportului fiind 20 iulie 2017.

„În urma adresei Ministerului Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad nu a respectat termenul stabilit, raportul de audit în cauză a fost înregistrat la MEN în data de 21 iulie 2017, fiind încălcate astfel din nou preverderile articolului 4 lit B pct 20, din Contractul de Management”, conform documentului citat.

Prin adresa semnată de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, i se aduce la cunoştinţă inspectorului şef al ISJ Ialomiţa, Luminiţa Barcari, că din 4 septembrie este revocată din funcţie.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.