Erdogan: Bărbaţii şi femeile nu pot fi trataţi în acelaşi fel pentru că este împotriva naturii umane

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 24 noiembrie 2014 69 afişări

Preşedintele islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că femeile nu pot fi egale cu bărbaţii şi le-a criticat dur pe feministe, acuzându-le că se opun maternităţii.

"Religia noastră (islamul) a definit un loc pentru femei (în societate): maternitatea", a spus Erdogan la Istanbul, în faţa unui public alcătuit în mare parte din femei, la un summit pe tema justiţiei şi femeii.

"Anumite persoane pot înţelege acest lucru, altele nu. Nu poţi să explici acest lucru feministelor, pentru că ele nu acceptă ideea-însăşi de maternitate", a adăugat şeful statului turc.

El a dat asigurări că bărbaţii şi femeile nu pot fi trataţi în acelaşi fel, "pentru că este împotriva naturii umane".

"Caracterul, obiceiurile şi fizicul lor sunt diferite (...). Nu poţi pune pe picior de egalitate o femeie care-şi alăptează copilul şi un bărbat", a insistat el.

"Nu poţi cere unei femei să facă toate tipurile de muncă pe care le face un bărbat, ca în regimurile comuniste", a mai spus preşedintele Erdogan. "Nu poţi să le ceri să iasă şi să sape pământul, este contrar naturii lor delicate", a adăugat el.

Partidul lui Erdogan, care se află la conducerea Turciei din 2002, este acuzat cu regularitate de către critici de o derivă autoritaristă şi că vrea să islamizeze societatea turcă, în special prin limitarea drepturilor femeilor.

Actualul preşedinte, care a condus Guvernul timp de 11 ani înainte să fie ales la conducerea statului în august, a provocat în multe rânduri furia unor mişcări feministe turceşti din cauza încercării de a limita, fără succes, dreptul la avort şi pentru că le-a recomandat femeilor să nască cel puţin trei copii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
ERDOGAN,
FEMEI
/actualitate/erdogan-barbatii-si-femeile-nu-pot-fi-tratati-in-acelasi-fel-pentru-ca-este-impotriva-naturii-umane-13632768
13632768
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.