Epidemiologul Răzvan Cherecheş, despre varianta Omicron: Sper cu disperare să nu se confirme datele

Autor: Laura Buciu Postat la 27 noiembrie 2021 84 afişări

Epidemiologul Răzvan Cherecheş, despre varianta Omicron: Sper cu disperare să nu se confirme datele

Dacă nu mai suntem protejaţi de infecţia anterioară sau de vaccin, ajungem din nou „în punctul zero”, avertizează profesorul de sănătate public, Răzvan Cherecheş.

Cherecheş a publicat, pe pagina de Facebook, faptul că rata de creştere pentru noua tulpină Omicron este „incredibilă”, iar dacă datele iniţiale se confirmă - „noua tulpină este de 5 (cinci) ori mai infecţioasă decât Delta, atunci creşterea este cu 500% mai mare”.

„Sper cu disperare să nu se confirme datele iniţiale ... Dacă are şi potenţialul de a evada imunologic (nu mai suntem protejaţi de infecţia anterioară sau vaccinuri), ajungem din nou în punctul 0”, avertizează răzvanm Cherecheş.

Noua variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Europa, la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunţat autorităţile belgiene. Varianta virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi chiar mai contagioasă decât varianta Delta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cherecheş,
epidemie,
omicron

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.