„Epidemia” scandalurilor de spălare de bani în sistemul bancar: Un gigant olandez este cel mai recent nume intrat în vizorul procurorilor. Acţiunile se prăbuşesc

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 septembrie 2019 225 afişări

Fenomenul scandalurilor de spălare de bani capătă noi dimeniuni în industria bancară globală după ce olandezii de la ABN Amro au intrat pe lista băncilor investigate pe fondul unor astfel de acuzaţii.

„Epidemia” scandalurilor de spălare de bani în sistemul bancar: Un gigant olandez este cel mai recent nume intrat în vizorul procurorilor. Acţiunile se prăbuşesc

Creditrul olandez este implicat într-o investigaţie pentru că nu ar fi verificat clienţii şi rapoartele pe diverse tranzacţii suspicioase, ceea ce reprezeintă încă un semn negativ pentru o industrie care deja se confruntă cu dobânzi scăzute şi cu o profitabilitate redusă, potrivit Bloomberg.

Acţiunile ABN Amro se tranzacţionau joi la ora 14.00 pe bursa din Amsterdam la circa 16 euro per acţiune, în scădere cu 10% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, la o capitalizare bursieră de 7,65 miliarde euro.

Scăderea pe bursă este cea mai mare din ultimii trei ani, iar obligaţiunile băncii au scăzut, de asemenea, în contextul în care investitorii reacţionează la impactul financiar al scandalului asupra creditorului – încât acesta încă încearcă să îşi răscumpere acţiunile de la guvern după un bailout.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scandal,
intrare,
spalare de bani,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.