Enterprise Concept estimează dublarea business-ului în acest an, la aproximativ 2 milioane de euro

Postat la 19 octombrie 2016 880 afişări

Enterprise Concept estimează dublarea business-ului în acest an, la aproximativ 2 milioane de euro

Grupul Enterprise Concept, unul dintre jucătorIi de pe piaţa BPM (management al proceselor de business) din România, estimează pentru 2016 o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro. Grupul a fost constituit anul trecut, după ce compania Enterprise Concept a fost achiziţionată de integratorul de aplicaţii Hex IT, iar rezultatul reprezintă o dublare faţă de business-ul cumulat al celor două companii în anul 2015 şi estimează pentru 2016 o rată a profitului de 7– 8%, potrivit comunicatului dat publicităţii.

  În ceea ce priveşte planurile pentru 2017, grupul are în vedere o creştere a cifrei de afaceri cu 50%, până la nivelul de 3 milioane de euro, pe fondul maturizării pieţei locale de BPM.  

„Creşterea afacerilor din acest an are la bază nevoia companiilor de a adopta tehnologiile digitale, de a-şi optimiza şi automatiza procesele de business. Aceste transformări sunt necesare pentru a-şi atinge ţintele de profit, în condiţiile concurenţei puternice şi a scăderii marjelor, în toate domeniile de activitate”, declară Radu Voicu, CEO  Enterprise Concept.

În ceea ce priveşte liniile de business, serviciile de management al proceselor de business (BPM)  au o pondere în afaceri de circa 75%, restul de 25% fiind generată de integrarea de soluţii. Enterprise Concept are în prezent în portofoliu peste 35 de clienţi, în special de tip enterprise, dar şi companii medii, atât locale, cât şi multinaţionale, din domenii precum retail, agribusiness, automotive, bancar şi construcţii.

În prezent, business-ul Enterprise Concept este generat în întregime de proiecte de pe piaţa din România, dar compania îşi propune ca, în anii următori, 25 – 30% din afaceri să provină din pieţele externe. În acest sens, au fost deja iniţiate contacte cu clienţi din Spania, Dubai şi din pieţe mature, cum ar fi Marea Britanie, ţările nordice, Olanda.

În prezent grupul are o echipă de circa 60 de persoane, dintre care 52 de specialişti în consultanţă de business şi implementare IT, iar pentru 2017 are în plan extinderea cu alţi circa 25 de noi membri în echipă.

Enterprise Concept a fost înfiinţată în 2005, cu focus pe trei concepte de business: Decision Management System, Business Process Management şi Business Performance Management.

În septembrie 2015, Enterprise Concept a fost achiziţionată de integratorul de aplicaţii Hex IT. Grupul nou astfel format oferă atât servicii de consultanţă, cât şi de implementare informatică a proceselor, precum şi servicii de arhitectură de soluţii şi integrare de aplicaţii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.